«

»

Роздрукувати Запись

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ПОМЕРЛИХ ВІД СНІДу

Тисячі червоних метеликів – символ пам’яті наслідків епідемії СНІДу, скорботи та надії

Кожної години у світі інфікується вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) понад 300 людей. Від хвороб зумовлених ВІЛ щодня помирає 5,5 тис. людей.

Враховуючи перебіг захворювання (хвороба майже не проявляє себе тривалий час), низький рівень знань про ВІЛ-інфекцію, страх пройти обстеження на ВІЛ призводить до того, що багато ВІЛ-позитивних людей живуть не знаючи, що вони інфіковані.

Не знаючи свій ВІЛ-статус ми ризикуємо своїм життям та здоров’ям близьких нам людей.

На сьогодні ВІЛ-інфекція не має радикальних засобів лікування, тому головною зброєю в боротьбі з поширенням вірусу є попередження нових випадків інфікування. Запорука захисту від ВІЛ інфекції – це здоровий спосіб життя, визначення своїм життєвим пріоритетом сімейних цінностей та моральності, відмова від ризикованої статевої поведінки і відповідальність за своє здоров’я.

20 травня 2020 року Ізюмський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді провів соціально-виховний захід    щодо здорового способу життя для сімей, які знаходяться під соціальним супроводом у Центрі та опинились у складних життєвих обставинах. Захід проходив за сприянням настоятеля ігумена Сімеона Спасо-Преображенського храму м. Ізюма. Велика подяка за участь представників Православного Душепопєчитєльского Центру імені Георгія Побєдоносця.

Вшануємо пам’ять всіх тих, чиї життя забрала епідемія та будемо пам’ятати, що тільки від нас самих залежить наше майбутнє і майбутнє наших дітей.